Tatarák z kapra
Recept na tatarský biftek z kapra pochází od třeboňských rybářů, my jsem ho ještě trochu upravili.
Doba přípravy 20 minut
Ingredience
Rozpis na 4 porce: | |
400 g | filetu z kapra bez kůže |
2 ks | cibule |
2 ks | žloutky |
1 lžíce | plnotučné hořčice |
1 lžíce | sladkého kečupu |
1 lžička | mleté červené papriky |
1 lžička | worcesterské omáčky |
1 lžička | mletého kmínu |
1 lžička | mletého pepře |
1 lžička | soli |
střik citrónové šťávy | |
několik kapek Tabasca |
Postup
1. Filety z kapra dvakrát přemeleme na masovém strojku spolu s oloupanou a na půlky překrojenou cibulí
2. Přidáme žloutky, hořčici, omáčky a dochutíme kořením
3. Nakonec tatarák zakápneme citrónovou šťávou, osolíme a důkladně promícháme.
Doporučení:
Jako klasický tatarský biftek i rybí tatarák podáváme s čerstvě opečenými topinkami a česnekem.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz