Tatarák z lilků
Lilek nebo také baklažán trochu jinak.
Zeleninový tatarák. Doba přípravy 10 minut + 30 minut pečení
Ingredience
Recept pro 4 osoby: | |
3 ks | lilků |
2 ks | rajčat |
4 ks | stroužky česneku |
2 lžíce | pálivé chilli omáčky |
3 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | worcesterové omáčky |
1 lžička | bílého pepře |
1 lžička | soli |
Postup
1. Na kolečka pokrájené lilky posolíme z obou stran a necháme v misce 30 minut odležet (tak lilek zbavíme hořké chuti)
2. Po té kolečka lilku poskládáme na vymaštěný pekáč a v troubě pečeme při teplotě 180 °C cca 30 minut
3. Mezitím, co se nám lilek peče a pak chladne, prolisujeme rajská jablíčka přes síto
4. Prolisovanou dužinu rajčat a lilek promícháme spolu s olivovým olejem a rozetřeným česnekem, dochutíme solí, pepřem, pálivou chilli omáčkou a worcesterovou omáčkou
5. Podáváme na čerstvém na plátky nakrájeném rohlíku namazaném máslem.
Doporučení:
Není na škodu, použít jako podklad pro tuto pomazánku veku, nebo opečený toastový chléb.
Poznámka:
Jak zbavíme lilky nahořklé chuti: Lilky nakrájíme na centimetrová kolečka, která z obou stran osolíme a necháme 30 minut vypustit šťávu. Po té lilky opláchneme studenou vodou, vysušíme ubrouskem nebo čistou utěrkou a začneme co nejdříve lilek dále zpracovávat.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz