Tatarák z lilků

Lilek nebo také baklažán trochu jinak.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Zeleninový tatarák. Doba přípravy 10 minut + 30 minut pečení

Ingredience

 

Recept pro 4 osoby:
3 ks lilků
2 ks rajčat
4 ks stroužky česneku
2 lžíce pálivé chilli omáčky
3 lžíce olivového oleje
1 lžička worcesterové omáčky
1 lžička bílého pepře
1 lžička soli

 

 

Postup

 

1. Na kolečka pokrájené lilky posolíme z obou stran a necháme v misce 30 minut odležet (tak lilek zbavíme hořké chuti)
2. Po té kolečka lilku poskládáme na vymaštěný pekáč a v troubě pečeme při teplotě 180 °C cca 30 minut
3. Mezitím, co se nám lilek peče a pak chladne, prolisujeme rajská jablíčka přes síto
4. Prolisovanou dužinu rajčat a lilek promícháme spolu s olivovým olejem a rozetřeným česnekem, dochutíme solí, pepřem, pálivou chilli omáčkou a worcesterovou omáčkou
5. Podáváme na čerstvém na plátky nakrájeném rohlíku namazaném máslem.

Doporučení:
Není na škodu, použít jako podklad pro tuto pomazánku veku, nebo opečený toastový chléb.

Poznámka:
Jak zbavíme lilky nahořklé chuti: Lilky nakrájíme na centimetrová kolečka, která z obou stran osolíme a necháme 30 minut vypustit šťávu. Po té lilky opláchneme studenou vodou, vysušíme ubrouskem nebo čistou utěrkou a začneme co nejdříve lilek dále zpracovávat.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz