Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Telecí saltimbocca s jarním bramborovým salátem

Plátky z telecí kýty obalené v prosciuttu spolu se šalvějí, zprudka opečené na pánvi podlité suchým bílým vínem, servírované s výtečným jarním bramborovým salátem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 40 minut

Ingredience

 

Na maso:
4 ks plátky z telecí kýty
4 ks plátky prosciutta
4 ks lístky čerstvé šalvěje
1 dl suchého bílého vína
  olivový olej například Naše bio
  máslo
  pepř
  sůl
  Na jarní bramborový salát:
1 kg brambor uvařených ve slupce
1 balení červené řepy vařené (například Chef menu)
2 lžíce Condimento balsamico bianco Naše bio
2 lžíce olivového oleje
1 kelímek bílého jogurtu
1 svazek jarní cibulky
  špetka cukru
  sůl

 

 

Postup

 

1. Plátky z telecí kýty jemně naklepeme, na každý položíme plátek prosciutta, na něj list šalvěje, zabalíme a zajistíme párátky
2. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme olivový olej, až směs zpění, vložíme do ní telecí plátky, tak 2 minuty opékáme, pak maso obrátíme, osolíme, opepříme a podlijeme bílým vínem
3. Jakmile bude maso měkké, ihned podáváme s jarním bramborovým salátem.

Příprava jarního bramborového salátu:
1. Vařené brambory na salát oloupeme, nakrájíme na kolečka
2. Přidáme na kolečka nakrájenou řepu a nasekanou jarní cibulku, množství podle chuti
3. Na směs nalijeme olej a ocet, salát osolíme a osladíme
4. Nakonec vše lehce promícháme a polijeme jogurtem.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz