Telecí saltimbocca s jarním bramborovým salátem
Plátky z telecí kýty obalené v prosciuttu spolu se šalvějí, zprudka opečené na pánvi podlité suchým bílým vínem, servírované s výtečným jarním bramborovým salátem.
Doba přípravy 40 minut
Ingredience
Na maso: | |
4 ks | plátky z telecí kýty |
4 ks | plátky prosciutta |
4 ks | lístky čerstvé šalvěje |
1 dl | suchého bílého vína |
olivový olej například Naše bio | |
máslo | |
pepř | |
sůl | |
Na jarní bramborový salát: | |
1 kg | brambor uvařených ve slupce |
1 balení | červené řepy vařené (například Chef menu) |
2 lžíce | Condimento balsamico bianco Naše bio |
2 lžíce | olivového oleje |
1 kelímek | bílého jogurtu |
1 svazek | jarní cibulky |
špetka cukru | |
sůl |
Postup
1. Plátky z telecí kýty jemně naklepeme, na každý položíme plátek prosciutta, na něj list šalvěje, zabalíme a zajistíme párátky
2. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme olivový olej, až směs zpění, vložíme do ní telecí plátky, tak 2 minuty opékáme, pak maso obrátíme, osolíme, opepříme a podlijeme bílým vínem
3. Jakmile bude maso měkké, ihned podáváme s jarním bramborovým salátem.
Příprava jarního bramborového salátu:
1. Vařené brambory na salát oloupeme, nakrájíme na kolečka
2. Přidáme na kolečka nakrájenou řepu a nasekanou jarní cibulku, množství podle chuti
3. Na směs nalijeme olej a ocet, salát osolíme a osladíme
4. Nakonec vše lehce promícháme a polijeme jogurtem.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz