Thajská sladkokyselá omáčka

Skvělá pikantní omáčka ke grilovanému kuřecímu masu.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 20 minut + doba vychlazení a odležení

Ingredience

 

6 lžic rajčatového pyré
4 lžíce šťávy z ananasu
2 lžíce cukru
1 lžíce ústřicové omáčky
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce bílého octa
1 lžíce oleje
2 lžičky limetové šťávy
2 lžičky rybí omáčky
2 ks stroužky rozdrceného česneku
1/2 ks červené velké cibule

 

 

Postup

 

1. Cibuli nakrájenou na tenké plátky necháme zesklovatět spolu s rozdrceným česnekem (ani jedna ingredience nesmí zhnědnout!)
2. Přidáme šťávu z limetky, cukr, rybí. chilli a ústřicovou omáčku, rajčatové pyré, šťávu z ananasu, ocet
3. Za stálého míchání necháme směs vařit, na mírném plameni, asi 2 minuty
4. Omáčku odstavíme a necháme vychladnout
5. Připravenou thajskou omáčku nakonec necháme v lednici 2 hodiny odl

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz