Topinka s pikantní masovou směsí
Něco malého k zakousnutí k pivu nebo vínu.
Něco teplého do žaludku pro Vaše hosty. Doba přípravy 20 minut.
Ingredience
100 g | vykostěných kuřecích nožek |
50 g | mraženého leča |
2 ks | stroužků česneku |
krajíc chleba | |
solamyl (k zahuštění) | |
pepřové koření | |
vegeta | |
kečup | |
pepř | |
olej |
Postup
1. Rozmrazíme mraženou zeleninu - lečo
2. Na kousky nakrájené nožky kuřete osolíme nejlépe jen vegetou, posypeme směsí červených paprik a zprudka orestujeme na pánvi
3. Přilijeme lečo s cca 0,2 l vody
4. Povaříme a přidáme kečup a rozetřený česnek, pepř či pepřové koření, dle chuti vegetu
5. Zahustíme solamylem (pokud použijeme méně vody, nemusíme zahušťovat)
6. Ve fritéze opečeme chleba, na topinku nalijeme obsah pánvičky
7. Dozdobíme kousky okurku a rajčete a podáváme teplé!
Doporučení:
Kuřecí maso můžeme vyměnit za vepřové, které nakrájíme na menší kousky a zprudka orestujeme (nejlepší je vepřové plecko).
Poznámka:
Pokud chcete topinku pikantní, přidejte chilli koření nebo ďábelské koření.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz