Topinka s pikantní masovou směsí

Něco malého k zakousnutí k pivu nebo vínu.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Něco teplého do žaludku pro Vaše hosty. Doba přípravy 20 minut.

Ingredience

 

100 g vykostěných kuřecích nožek
50 g mraženého leča
2 ks stroužků česneku
  krajíc chleba
  solamyl (k zahuštění)
  pepřové koření
  vegeta
  kečup
  pepř
  olej

 

 

Postup

 

1. Rozmrazíme mraženou zeleninu - lečo
2. Na kousky nakrájené nožky kuřete osolíme nejlépe jen vegetou, posypeme směsí červených paprik a zprudka orestujeme na pánvi
3. Přilijeme lečo s cca 0,2 l vody
4. Povaříme a přidáme kečup a rozetřený česnek, pepř či pepřové koření, dle chuti vegetu
5. Zahustíme solamylem (pokud použijeme méně vody, nemusíme zahušťovat)
6. Ve fritéze opečeme chleba, na topinku nalijeme obsah pánvičky
7. Dozdobíme kousky okurku a rajčete a podáváme teplé!

Doporučení:
Kuřecí maso můžeme vyměnit za vepřové, které nakrájíme na menší kousky a zprudka orestujeme (nejlepší je vepřové plecko).

Poznámka:
Pokud chcete topinku pikantní, přidejte chilli koření nebo ďábelské koření.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz