Toustový chléb s panenkou a sázeným vejcem
Opečené plátky vepřové panenky zapečené v troubě se žampiony a sýrem, servírované na toastovém chlebu spolu s volským okem.
Doba přípravy 30 minut
Ingredience
250 g | toastového chleba (např.: Rosického od firmy Penam) |
50 g | žampionů |
4-8 ks | plátků vepřové panenky |
4 ks | vajíčka |
gyrosové koření | |
tvrdý sýr | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup
1. Plátky panenky podle chuti okořeníme kořením
2. Na rozpálené pánvi panenku z obou stran zprudka opečeme, pak ji vyndáme z pánve a uložíme v teple
3. Na stejné pánvičce připravíme volská oka a vložíme jej spolu s orestovanými žampiony a sýrem na plátky panenky
4. Ve vyhřáté troubě necháme panenku zapéct cca 15 minut
5. Opečeme toustový chléb na pánvičce, která zbyla po panence, panenku položíme na toustový chléb a ihned podáváme.
Doporučení:
Vajíčka usmažte v hranaté formičce.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz