Toustový chléb s panenkou a sázeným vejcem

Opečené plátky vepřové panenky zapečené v troubě se žampiony a sýrem, servírované na toastovém chlebu spolu s volským okem.

 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

250 g toastového chleba (např.: Rosického od firmy Penam)
50 g žampionů
4-8 ks plátků vepřové panenky
4 ks vajíčka
  gyrosové koření
  tvrdý sýr
  pepř
  olej
  sůl

 

 

Postup

 

1. Plátky panenky podle chuti okořeníme kořením
2. Na rozpálené pánvi panenku z obou stran zprudka opečeme, pak ji vyndáme z pánve a uložíme v teple
3. Na stejné pánvičce připravíme volská oka a vložíme jej spolu s orestovanými žampiony a sýrem na plátky panenky
4. Ve vyhřáté troubě necháme panenku zapéct cca 15 minut
5. Opečeme toustový chléb na pánvičce, která zbyla po panence, panenku položíme na toustový chléb a ihned podáváme.

Doporučení:
Vajíčka usmažte v hranaté formičce.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz