Třeboňská štědrovečerní polévka
Rybí polévka z kapřích hlav, mlíčí a kořenové zeleniny.
Doba přípravy 50 minut
Ingredience
600 g | kapřích hlav |
500 g | kapřího mlíčí |
150 g | nastrouhané kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) |
100 g | másla |
30 g | cibule |
5 ks | zrnek celého pepře |
1,5 l | vody |
kousek celého zázvoru | |
sůl | |
osmažená houska nakrájená na drobné kostičky |
Postup
1. Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na drobné kostičky a nasucho osmahneme
2. Přidáme celou očištěnou cibuli, žáber zbavené kapří hlavy, sůl, koření, dolijeme vodou a vaříme 30 minut
3. Měkké maso a zeleninu procedíme, obsah doplníme na 1,5 litru, zavaříme mlíčí a vaříme dalších 15 minut
4. Pak polévku rozmixujeme, zjemníme čerstvým máslem
5. Podáváme s osmahnutou houskou nakrájenou na kostičky a opečenou na zbytku másla.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz