Třešňový sorbet
Sorbet z rozmixovaných třešní, třešňového likéru, cukru, mleté skořice, anýzu a lístků máty.
Třešňový sorbet. Doba přípravy 30 minut + doba zmrazení.
Ingredience
500 g | třešní |
200 g | cukru krupice |
1 dl | vody |
2 lžíce | třešňového likéru |
1 hrst | nakrájených lístků máty |
špetka mletého anýzu | |
špetka mleté skořice | |
třešně a máta na ozdobu |
Postup
1. Oprané třešně ve studené vodě vypeckujeme a zachytíme odkapající šťávu
2. Třešně i se šťávou rozmixujeme s 2 lžícemi třešňového likéru
3. Smícháme krupicový cukr s 1 dl vody a pomalu zahřejeme, až se cukr rozpustí, pak přidáme špetku mleté skořice a anýzu, krátce povaříme a necháme vychladnout
4. Nakonec přidáme hrst na drobno nakrájených lístků čerstvé máty, směs promícháme s rozmixovanými třešněmi, vše nalijeme do vhodné nádoby, uložíme do mrazničky a za občasného promíchání necháme zmrazit
5. Podáváme v pohárech ozdobených čerstvými třešněmi a mátou.
Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/