Turecký med
V domácích podmínkách vyrobený turecký med.
Doba přípravy 30 minut
Ingredience
160 g | moučkového cukru |
120 g | lískových ořechů nebo mandlí |
120 g | medu |
3 ks | vaječných bílků |
celofán | |
tuk na vymazání celofánu |
Postup
1. Ve vodní lázni rozehřejeme med
2. V druhé nádobě vyšleháme bílky s moučkovým cukrem, šleháme až směs zhoustne
3. Do vyšlehané hmoty velmi pomalu (jen tenkým pramínkem) za stálého míchání, přiléváme tekutý med
4. Nakonec vmícháme nasekané ořechy a hmotu necháme lehce vychladnout
5. Tekutý med naléváme na tukem vymazaný celofán, lehce zatížíme a necháme ho, nejlépe do druhého dne, nezabalený, ztuhnout.
Doporučení:
Med v tekuté podobě můžeme také nanést na oplatkový plát, z vrchu přikrýt dalším plátem oplatku, bude se pak lépe jíst. Turecký med skladujeme zabalený v celofánu.
Poznámka:
Vodní lázeň - Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
V domácích podmínkách vyrobený turecký med.
Doba přípravy 30 minut
Ingredience
160 g | moučkového cukru |
120 g | lískových ořechů nebo mandlí |
120 g | medu |
3 ks | vaječných bílků |
celofán | |
tuk na vymazání celofánu |
Postup
1. Ve vodní lázni rozehřejeme med
2. V druhé nádobě vyšleháme bílky s moučkovým cukrem, šleháme až směs zhoustne
3. Do vyšlehané hmoty velmi pomalu (jen tenkým pramínkem) za stálého míchání, přiléváme tekutý med
4. Nakonec vmícháme nasekané ořechy a hmotu necháme lehce vychladnout
5. Tekutý med naléváme na tukem vymazaný celofán, lehce zatížíme a necháme ho, nejlépe do druhého dne, nezabalený, ztuhnout.
Doporučení:
Med v tekuté podobě můžeme také nanést na oplatkový plát, z vrchu přikrýt dalším plátem oplatku, bude se pak lépe jíst. Turecký med skladujeme zabalený v celofánu.
Poznámka:
Vodní lázeň - Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz