Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Turecký med

V domácích podmínkách vyrobený turecký med.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

160 g moučkového cukru
120 g lískových ořechů nebo mandlí
120 g medu
3 ks vaječných bílků
  celofán
  tuk na vymazání celofánu

 

 

Postup

 

1. Ve vodní lázni rozehřejeme med
2. V druhé nádobě vyšleháme bílky s moučkovým cukrem, šleháme až směs zhoustne
3. Do vyšlehané hmoty velmi pomalu (jen tenkým pramínkem) za stálého míchání, přiléváme tekutý med
4. Nakonec vmícháme nasekané ořechy a hmotu necháme lehce vychladnout
5. Tekutý med naléváme na tukem vymazaný celofán, lehce zatížíme a necháme ho, nejlépe do druhého dne, nezabalený, ztuhnout.

Doporučení:
Med v tekuté podobě můžeme také nanést na oplatkový plát, z vrchu přikrýt dalším plátem oplatku, bude se pak lépe jíst. Turecký med skladujeme zabalený v celofánu.

Poznámka:
Vodní lázeň - Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

V domácích podmínkách vyrobený turecký med.

 

 

Autor ReceptyOnLine.cz 19.11.2013 (08:26)

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

160 g moučkového cukru
120 g lískových ořechů nebo mandlí
120 g medu
3 ks vaječných bílků
  celofán
  tuk na vymazání celofánu

 

 

Postup

 

1. Ve vodní lázni rozehřejeme med
2. V druhé nádobě vyšleháme bílky s moučkovým cukrem, šleháme až směs zhoustne
3. Do vyšlehané hmoty velmi pomalu (jen tenkým pramínkem) za stálého míchání, přiléváme tekutý med
4. Nakonec vmícháme nasekané ořechy a hmotu necháme lehce vychladnout
5. Tekutý med naléváme na tukem vymazaný celofán, lehce zatížíme a necháme ho, nejlépe do druhého dne, nezabalený, ztuhnout.

Doporučení:
Med v tekuté podobě můžeme také nanést na oplatkový plát, z vrchu přikrýt dalším plátem oplatku, bude se pak lépe jíst. Turecký med skladujeme zabalený v celofánu.

Poznámka:
Vodní lázeň - Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz