Tvarohová zmrzlina
Zmrzlinový krém s tvarohem.
Tvarohový krém. Doba přípravy 20 minut + doba zamrazení.
Ingredience
250 g | zakysané smetany |
250 g | měkkého tvarohu |
4 lžíce | cukru krupice |
50 g | vlašských ořechů |
50 g | čokolády |
Postup
1. Smetanu cukr a tvaroh rozmícháme na hladký krém
2. Rozetřeme ho do připravené nádoby (umělé nebo nerez vaničky)
3. Čokoládu ponoříme do horké vodní lázně, tím ji rozpustíme
4. Směs horkou čokoládou pokropíme
5. Nakonec vše posypeme na jemno nasekanými ořechy
6. Necháme zamrazit.
Doporučení:
Místo cukru použitý med celou zmrzlinu zjemní.
Poznámka:
Vlašské ořechy můžeme nahradit oříšky lískovými, nebo použijeme rozinky (mohou být namočené v rumu) např. se skořicí, fantazii se meze nekladou.
Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/