Uzený jazyk v aspiku
Dopředu uvařený uzený jazyk zalitý v aspiku spolu s kostičkami sterilovaných okurek a kápií.
Doba přípravy 40 minut
Ingredience
400 g | uzeného jazyka (hovězí, vepřový) |
200 g | aspiku |
100 g | sterilované okurky bez nálevu |
50 g | sterilované kápie bez nálevu |
snítky čerstvé petrželky
|
Postup
1. Uvařený uzený jazyk nakrájíme na 4 tenké plátky, zbytek jazyka nakrájíme na menší kostky
2. Okurky nakrájené na menší kostičky smícháme s připravenými kostkami jazyka
3. Rozehřátý aspik vylijeme na stěny 4 misek nebo jiných vhodných nádob a to tak, aby na stěnách vznikla 3-4 mm silná vrstva, necháme ji ztuhnout
4. Do středu misek dáme vždy jednu snítku petrželky, kapii a zakápneme aspikem
5. Když aspik ztuhne, vložíme po plátku jazyka, na něj rozdělíme směs okurek a kostiček jazyka
6. Vše zalijeme zbylým aspikem, necháme důkladně ztuhnout
7. Jednotlivé misky s aspikem vyklopíme a můžeme servírovat.
Poznámka:
Recept na základní aspik najdete zde: Aspik na slané pokrmy.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz