Vařený humr
Základní recept na úpravu humra vařením.
Doba přípravy 35 minut
Ingredience
1 ks | humra |
1 ks | menší cibule |
1 dcl | octa |
1,5 l | vody |
několik kuliček pepře | |
sůl |
Postup
1. Živého humra okartáčujeme ve studené vodě, dáme do vařící vody s přísadou soli, octa, cibule a pepře, chvilku ho přidržíme vařečkou pod vodou a vaříme asi půl hodiny
2. Uvařeného humra podélně rozkrojíme, odstraníme vnitřnosti a maso opatrně vyndáme
3. Klepeta ukroutíme, odstřihneme z nich vrchní skořápku a vyndáme obnažené maso
4. Potom rozsekneme články spojující klepeta s krunýřem a také z nich vyndáme maso
5. Všechno maso nakrájíme na kousky a dále zpracováváme dle příslušných receptur.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz