Vejce Benedikt
Královské pohoštění! Ztracená vejce servírovaná na opečených plátcích toastového chleba obloženého šunkou a listy salátu, přelitá holandskou omáčkou.
Ztracená vejce v luxusním převleku
Ingredience
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | vejce |
4 ks | plátky libové šunky |
4 ks | plátky toastového chleba nebo půlky žemlí |
4 lžíce | holandské omáčky |
1-2 lžíce | octa |
1 l | vody |
směs salátových listů | |
mletý pepř | |
máslo | |
sůl |
Postup
Příprava ztraceného vejce:
1. V hrnci přivedeme vodu s octem k varu
2. Vařící vodu roztočíme pomocí vařečky a do vzniklého víru opatrně vložíme rozklepnuté vejce, asi 2 minuty ho vaříme, pak opatrně vytáhneme, nejlépe pomocí dřevěné naběračky s otvory
3. Postup opakujeme i u dalších 3 vajíček.
Dohotovení:
1. Toasty nebo přepůlené žemle opečeme dozlatova na troše másla nebo v toustovači
2. Opečené pečivo obložíme po plátku šunky, na ni poklademe ztracené vejce a ozdobíme lístky salátu
3. Vejce Benedikt osolíme, okořeníme pepřem a přelijeme lžící holandské omáčky, ihned podáváme.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz