Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Vepřové satay s arašídovou omáčkou

Špízy připravené z marinované krkovičky, grilované a podávané s arašídovou omáčkou.

 

Autor Balónky.cz - centrum IBC 

Doba přípravy 40 minut + doba marinování

Ingredience

 

600 g vepřové krkovice
  Na marinádu:
5 lžice oleje
2 lžíce nasekané petrželky
4 ks stroužků česneku
1 ks chilli papričky
  šťáva z 1/2 citronu
  mletý černý pepř
  sůl
  Na omáčku:
250 ml kokosového mléka
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce oleje
1 lžíce strouhaného zázvoru
150 g arašídového másla
1 ks šalotky
1 ks chilli papričky
2 ks stroužků česneku
  trocha moučkového cukru

 

 

Postup

 

1. Očištěnou krkovičku opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme a pak ještě nakrájíme na nudličky
2. Do misky dáme olej, očištěnou, na drobno nasekanou chilli papričku, oloupané, na jemno nasekané stroužky česneku, citronovou šťávu, na drobno nasekanou petrželku, špetku soli, mletý pepř a vše dobře promícháme
3. Připravenou směsí potřeme nakrájené maso, zakryjeme fólií, dáme do chladničky a necháme marinovat
4. Na omáčku rozehřejeme olej, vsypeme oloupanou, na drobno nakrájenou šalotku, necháme zesklovatět, přimícháme na jemno nastrouhaný zázvor, oloupané, na drobno nakrájené stroužky česneku, očištěnou, na drobno nasekanou chilli papričku a krátce vše orestujeme
5. Přilijeme sójovou omáčku, necháme zredukovat, pak přidáme moučkový cukr, kokosové mléko, přivedeme k varu, ihned sundáme z tepla a za stálého míchání vmícháme arašídové máslo
6. Maso vyndané z ledničky 15 minut před grilováním napíchneme na špízy a grilujeme 5 minut z obou stran, pak špízy sundáme z grilu, necháme 5 minut odpočinout a podáváme s arašídovou omáčkou.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz