Vepřový bok grilovaný v exotické salse servírovaný s kokosovou rýží a fazolemi
V kořeněném nálevu povařený vepřový bok, grilovaný, potíraný exotickou marinádou, servírovaný s kokosovou rýží a červenými fazolemi.
Doba přípravy 120 minut
Ingredience
Suroviny na 4 porce: | |
1 kg | vepřového boku vcelku s kůží |
Várka na uvaření boku: | |
4 ks | bobkového listu |
4 ks | chilli papričky |
3 ks | badyánu |
2 ks | skořice |
1 ks | citrónové trávy nasekané nahrubo |
1 lžička | římského kmínu |
voda | |
sůl | |
Na marinádu: | |
2 lžičky | římského mletého kmínu |
50 ml | sweet chilli omáčky |
2 ks | limetky |
1 ks | pomeranče |
třtinový cukr | |
olivový olej | |
sůl | |
Na kokosovou rýži: | |
200 g | rýže arborio |
200 g | červených fazolí vařených |
200 ml | kokosového krému |
kuřecí vývar na podlití | |
čerstvý koriandr | |
olej |
Postup
1. Vepřový bok naporcujeme na hrubé kostky a společně s kořením uvaříme ve vodě doměkka, ale tak, aby maso drželo pohromadě
2. Připravíme si marinádu; všechny ingredience na marinádu smícháme
3. Maso přendáme na rozpálený rošt grilu a za občasného potírání marinádou ho grilujeme doměkka
Příprava kokosové rýže
1. Rýži arborio opečeme zvolna na oleji, zalijeme kokosovým krémem a vývarem
2. Za stálého míchání vaříme zvolna na skus, tekutinu doléváme dle potřeby a nezapomeneme ji osolit
3. Na závěr vmícháme fazole a přidáme trhaný koriandr.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz