Višňový džus
Sladký džus z višní a cukru, který je nejlepší naředěný 1:1 se sodou.
Doba přípravy 45 minut
Ingredience
2 kg | odstopovaných a vypeckovaných zralých višní |
400 g | cukru |
2 l | vody |
láhve s uzávěrem o objemu 0,7 l |
Postup
1. Omyté, odstopkované a vypeckované višně zasypeme cukrem, dáme na zdroj tepla a podusíme tak dlouho, dokud višně nepustí šťávu a nebudou měkké
2. Přilijeme 2 l vody a vše rozmixujeme
3. Plníme do lahví s uzávěrem a sterilujeme mírně potopené při 100 °C tak 20 minut
4. Džus je poměrně sladký, proto je nejlepší zředěný 1:1 se sodou.
Doporučení:
Pokud džus před rozmixováním zředíme místo 2 l vody 3 l vody, nemusíme ho pak již ředit.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz