Višňový džus

Sladký džus z višní a cukru, který je nejlepší naředěný 1:1 se sodou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 45 minut

Ingredience

 

2 kg odstopovaných a vypeckovaných zralých višní
400 g cukru
2 l vody
  láhve s uzávěrem o objemu 0,7 l

 

 

Postup

 

1. Omyté, odstopkované a vypeckované višně zasypeme cukrem, dáme na zdroj tepla a podusíme tak dlouho, dokud višně nepustí šťávu a nebudou měkké
2. Přilijeme 2 l vody a vše rozmixujeme
3. Plníme do lahví s uzávěrem a sterilujeme mírně potopené při 100 °C tak 20 minut
4. Džus je poměrně sladký, proto je nejlepší zředěný 1:1 se sodou.

Doporučení:
Pokud džus před rozmixováním zředíme místo 2 l vody 3 l vody, nemusíme ho pak již ředit.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz