Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Vissinada višňový sirup

Tento recept pochází z Řecka. Jedná se o sladký sirup z višní, cukru, vody a citronové šťávy, který se pak ředí 5:1 s vodou a ledem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 60 minut + 3 hodiny stání

Ingredience

 

1 kg zralých višní
1 kg pískového cukru
1-2 lžičky citronové šťávy
300 ml vody
  Ostatní:
  velký hrnec, odpeckovač a skleničky na džem

 

 

Postup

 

1. Část odpeckovaných višní dáme do hrnce, zasypeme je cukrem, pak dáme opět vrstvu višní, opět cukr ... postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny višně, necháme 3 hodiny stát
2. Do hrnce nalijeme 300 ml pitné vody, vše přivedeme k varu, přitom sbíráme pěnu, která se na povrchu vytvoří, mícháme a na mírném zdroji tepla necháme probublávat tak dlouho, dokud sirup nezhoustne
3. Před vypnutím zdroje tepla přidáme citronovou šťávu, necháme dobře vychladnout
4. V této fázi jsem získali tzv. vision gliko, řecké želé, které se tradičně pojídá jako dezert, lze uskladnit ve skleničkách na zavařeniny a využívat jako zavařeninu, nebo z něj připravit nápoj
5. Na vissinadu se musí želé zředit 5:1 studenou vodou a přidat několik kostek ledu.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz