Yorkshirský pudink
Příloha k rostbifu v Anglii.
Doba přípravy 95 minut
Ingredience
120 g | hladké mouky |
6 dl | mléka |
2 ks | vajec |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup
1. Do prosáté mouky vyšleháme vejce a po částech mléko, přidáme mletý pepř, sůl a necháme 1 hodinu stát
2. Pak těsto rozmícháme, nalijeme do čtvercové zapékací mísy na hodně horký olej a pečeme v horní části hodně vyhřáté trouby (220 °C), 25-30 minut
3. Pudink nakrájíme na čtverečky a ihned podáváme.
Doporučení:
V Anglii podávají tento pudink k rostbífu spolu s opečenými bramborami a s křenovou omáčkou.
Poznámka:
Recept na rostbíf viz: Rostbíf, Rostbíf II..
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz