Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Zabijačková játrová paštika

Výborná domácí paštika z receptáře paní Maruš.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 180 minut

Ingredience

 

3 kg bůčku bez kosti
1 kg vepřových jater
1,25 kg oloupané cibule
  česnek
  mleté nové koření
  mletý pepř
  sádlo pod cibuli
  sůl

 

 

Postup

 

1. Cibuli nakrájíme a na sádle necháme zesklovatět
2. Přidáme na kostky nakrájený bůček a dusíme pomalu až je hodně měkký (nesmíme zapomenout řádně míchat aby se nám to nepřipálilo)
3. Mezitím umeleme játra a pak dvakrát umeleme podušený bůček
4. Vše vrátíme do hrnce, přidáme podle chuti koření a česnek (nedáváme ničeho moc můžeme přidat před podáváním)
5. Znovu asi 10 minut dusíme, potom nepříliš horké plníme do sklenic asi 2 centimetry pod okraj sklenice
6. Uzavřeme a sterilujeme 1 hodinu na 100 °C, necháme do druhého dne a znovu sterilujeme 1 hodinu na 100 °C.

Doporučení:
Kdo nemá moc rád játrovou chuť, může dát jen polovinu jater a paštika bude také dobrá.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz