Zapečené sýrové jednohubky
Jedna z mnoha variant sýrového pohoštění
Doba přípravy 20 minut
Ingredience
- Bageta 1
- Hermelín 100 g
- Pepř bílý
- Rajče 1-2
- Salát polníček na ozdobení
- Sůl
- Tymián svazek
Postup
Bagetu a rajčata nakrájíme na plátky. Lístky tymiánu otrháme a nadrobno nasekáme. Sýr nakrájíme na tenké plátky nebo na kostičky. Bagetu obložíme plátky rajčete, osolíme, opepříme. Rajčata posypeme zhruba polovinou tymiánu, na ně rozdělíme kousky hermelínu a posypeme zbylým tymiánem. Obložené plátky bagety dáme na plech vyložený pečícím papírem. Zapékáme je v předehřáté troubě při vyšší teplotě cca 3 minuty dozlatova.
Sýrové jednohubky podáváme na míse (tácku) ozdobené polníčkem.
Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz