Zastřená vejce
Příprava zastřeného vejce je poměrně jednoduchá, ale má svá úskalí. Zastřená vejce se hodí ke snídani, či večeři, ale také jsou skvělá jako součást pohoštění pro Vaší párty
Můžete je ale také servírovat jako součást hlavního chodu například příloha k čočce, koprové omáčce. Doba přípravy cca 10 minut.
Ingredience
1 ks | vejce |
0,5 l | vody |
1-2 lžíce | octa |
sůl |
Postup
1. Vodu přivedeme k varu, osolíme ji, přidáme ocet, mírně snížíme příkon tepla
2. Vejce opatrně vyklepneme do naběračky a vložíme do vody, kterou udržujeme těsně pod bodem varu
3. Vejce, které se ve vodě srazí, nadnášíme v naběračce, aby drželo pohromadě, vaříme 3-4 minuty (záleží, jak tuhý chceme žloutek!)
4. Opatrně, pomocí sítka nebo naběračky, vyjmeme z vody, necháme okapat a vložíme na talíř.
Podáváme s opečeným toustem, uzeným lososem a grilovanou zeleninou.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz