Závitky Nem Nem

Opravdu chutné asijské tyčinky plněné v tomto případě masovou směsí. Tento recept je spíše evropská varianta, nem(y) jsou historicky jídlo chudých, proto se dělali především se zeleninovou náplní.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 70 minut

Ingredience

 

500 g vepřové kýty
100 g hlávkového zelí
3 ks středně velké cibule
2 ks vejce
1 dl piva
1 dl vody
1 hrst sušených hub Jidášovo ucho
2-3 lžíce chilli omáčky (thajská Shiracha)
2-3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce glutasolu
1 lžička drceného kmínu
  sůl
  tenký rýžový papír (čtvercový)
  skleněné rýžové nudle

 

 

Postup

 

1. Houby namočíme na 30 minut do teplé vody, až zvětší svůj objem a budou měkké, pak je nakrájíme na nudličky (středy odstraníme)
2. Maso pomeleme nejemno, oloupané cibule nakrájíme nadrobno, 5 minut namočené skleněné nudle pokrájíme na kousky
3. Očištěné zelí nakrájíme na jemno, , přidáme ještě vejce a glutasol, všechny výše uvedené ingredience důkladně smícháme
4. Směs dochutíme sójovou a chilli omáčkou, drceným kmínem, mírně osolíme, opět promícháme, necháme odpočinout
5. Z masa vytvarujeme asi 8 cm dlouhé válečky
6. Na čistou kuchyňskou linku položíme rýžový papír (pozor, je hodně křehký), do nádoby rozprašovače vlijeme pivo z vodou smíchané 1:1, papír postříkáme, aby změkl
7. Na jednotlivé čtverce pokládáme vždy po jednom masovém válečku a důkladně zabalíme, konce přehneme
8. Do většího množství rozpáleného oleje vkládáme závitky a smažíme je dozlatova.

Doporučení:
Závitky podáváme samostatně s pikantními studenými omáčkami nebo je servírujeme třeba s povařenou jasmínovou rýží.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz