Zázvorová limonáda
V domácích podmínkách připravená perlivá limonáda s chutí zázvoru.
Doba přípravy 35 minut + 2-3 dny stání
Ingredience
450 g | krystalového cukru |
300 g | čerstvého zázvoru |
4 l | vody |
2 ks | citróny |
1 ks | láhve o objemu 4 l |
živnou sůl pro výrobu vín | |
vinné kvasinky |
Postup
1. Do sklenice nasypeme kvasnice, přidáme kostku cukru a malé množství vlažné vody, aby kvasinky začaly pracovat
2. Zázvor oloupeme a nastrouháme nebo nahrubo rozmixujeme na kaši
3. Vodu svaříme s cukrem
4. Kaši ze zázvoru nasypeme do láhve a zalijeme vroucí sladkou vodou
5. Přidáme polovinu sáčku vinné živné soli a šťávu z obou citrónů
6. Hrdlo převážeme plátýnkem nebo zakryjeme talířkem, necháme vychladnout na pokojovou teplotu
7. Na závěr vlijeme kvasinky
8. Láhev znovu zakryjeme a necháme na teplém místě
9. Druhý až třetí den začne limonáda perlit, ochutnáme ji třeba brčkem
10. Limonádu přelijeme do lahví a dáme vychladit, aby se cukr nepřeměnil na alkohol.
Doporučení:
Zázvorovou limonádu, dobře vychlazenou, podáváme s limetkou nebo citrónem.
Více receptů najdete na Receptyonline.cz