Zmrzlina s jahodami a jogurtem
V domácích podmínkách vyrobená zmrzlina s ovocem.
Domácí jogurtová zmrzlina. Doba přípravy 15 minut + 4-5 hodin k zamražení.
Ingredience
300 g | jahod (čerstvých i mražených) |
150 ml | jogurtu |
150 ml | tvarohu |
2 lžíce | smetany (na šlehání) |
2 lžíce | jahodového sirupu |
vanilkový cukr | |
cukr moučka |
Postup
1. Část jahod si necháme stranou, zbylé ovoce rozmixujeme, ochutíme citrónovou šťávou a cukrem
2. V misce umícháme tvaroh s vanilkovým cukrem, přidáme smetanu, dosladíme dle chuti a zlehka vmícháme jahody (které jsme si ponechali)
3. Plastové formičky nebo kelímky od jogurtu vypláchneme studenou vodou, vlijeme tvarohový krém, uhladíme povrch a dáme zmrazit
4. Rozmačkáme jahody, které pak vmícháme do jogurtu, celou směs promícháme a dosladíme jahodovým sirupem (popřípadě cukrem moučka)
5. Dáme zchladit a na částečně ztuhlou vrstvu uhladíme jahodovou dřeň, pak na půl hodiny zmrazíme
6. Po částečném ztuhnutí hmoty doplníme formičky (kelímky) jogurtovou vrstvou, zapíchneme dřevěnou nebo plastovou tyčku a necháme důkladně zmrznout.
Doporučení:
Ovoce můžeme libovolně měnit, či kombinovat, nejlepší jsou maliny, ostružiny, borůvky
Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/