Ztracená vejce
Vejce vyklepnuté do rozvířené vařící vody s octem, uvařené, servírované na toustech, či jako součást snídaňového menu.
Doba přípravy 10 minut
Ingredience
Na 4 vejce: | |
4 ks | větších vajíček |
1-2 lžíce | octa |
1 l | vody |
toastový chléb a další přílohy (máslo, sýr ...) |
Postup
1. V hrnci přivedeme vodu s octem k varu
2. Vařící vodu roztočíme pomocí vařečky a do vzniklého víru opatrně vložíme rozklepnuté vejce, asi 2 minuty ho vaříme, pak opatrně vytáhneme, nejlépe pomocí dřevěné naběračky s otvory, vejce ihned podáváme
3. Postup opakujeme i u dalších 3 vajíček.
Doporučení:
Takto připravená vejce servírujeme s toasty, máslem a dalšími ingrediencemi, nebo je použijeme jako přílohu ke špenátu, či dalším pokrmům.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz