Silikonové vychytávky ve vaší kuchyni
Patříte k hospodyňkám, které si rády vyzkouší novinky ve své domácnosti? Anebo jste ze skupiny "nevěřících tomášů" a raději budete používat ve Vaší kuchyni ty starší a stokrát ověřené pomůcky?
Pojďte se s námi podívat na silikonové formy na pečení. Nejedná se samozřejmě o žádnou novinku, která by nás okouzlila tento anebo minulý rok. Na trhu jsou silikonové výrobky již přes 10 let. Bohužel ale na základě různých testů bylo zjištěno, že v začátku distribuce obsahovaly i zdravotně závadné látky. Možná právě proto je mezi námi hodně lidí, kteří mají k tomuto materiálu pořád nedůvěru. Zkusme se tedy dnes podívat na výhody i nevýhody těchto produktů.
Zastavme se hned u zažitého pojmu - formy na pečení. Již toto označení je zavádějící. Hlavní výhodou silikonových forem je právě možnost využití ve velkém rozmezí teplot. Každý z výrobků má vlastní technickou specifikaci, ale většinou můžete formy používat v teplotách od -40˚C - +230˚C.
Navíc je tento materiál vhodný i do mikrovlnné trouby a formy můžete mýt v myčce. A co konkrétně tyto technické parametry umožňují? Zkusme si to shrnout:
- použití formy na klasické pečení
- použití formy na výrobu domácích zmrzlin - zamražení
- použití formy na upečení domácích košíčků a jiných tvarů
pečiva na plnění - použití formy z opačné strany
- použití formy na výrobu ledové formy - výroba čokoládových
košíčků
- použití silikonového válu na přípravu těsta
- použití silikonového válu jako pečícího papíru
- použití silikonového válu na výrobu cukrové dekorace
- použití silikonového válu jako šablony při měření a zdobení dortů
(většinou jsou opatřeny rastrem tvarů dortů různých rozměru v cm)
Mrkněte se na úžasné video Silikonové vychytávky, v kterém jsou všechny tyto formy použití silikonových pomůcek ve Vaší kuchyni představeny.
Hledali jsme pro Vás i nevýhody těchto forem. V diskuzích jsme dohledali jako nevýhodu nepevnost materiálu. Těžká manipulace při přenesení formy například do lednice, do trouby atd. Jednoduchá rada - formu si položte na plech a naplňte. Poté přenášíte plech, nikoliv pouze formu. Takže by to mělo být bez problémů.
Někdy zákazníci bojují s vyklápěním hotových moučníků - bábovek, dortů atd. Formu je nutné nechat vychladnout. Až poté se snažímě bábovku resp. jiný moučník vyklopit. Půjde to bez problémů.
Přejeme Vám hodně zábavy při pečení Vašich dezertů :)
Balonky.cz
HOT LINE 777 000 019