Silvestrovské pohoštění
Pár tipů na malé silvestrovské pohoštění
Grahamové jednohubky obložené uzeným lososem a bylinkami
Z grahamového toustového chleba vykrájená kolečka, potřená máslem, posypaná nasekanými bylinkami, obložená kousky uzeného lososa. Budete potřebovat:
1 balení | grahamového toustového chleba nebo toustového černého chleba |
2 hrsti | čerstvě naseakných bylinek (petrželka, pažitka, kerblík ...) |
200 g | uzeného lososa |
snítky bylinek na ozdobení |
Z krajíčků chleba vykrájíme kolečka, ta potřeme mírně rozpuštěným máslem.Čerstvě nasekanými bylinkami posypeme povrch jednohubek
a dozdobíme kousky uzeného lososa a snítky bylinek.
Datle upečené zabalené v anglické slanině
Sušené datle máčené ve vodě, vypeckované, naplněné mandlí, zamotané do slaniny a nakonec upečené v troubě. Budete potřebovat:
24 ks | sušených datlí |
8 ks | plátků anglické slaniny |
loupané mandle (vlašské ořechy) | |
párátka |
Sušené datle omyjeme a na několik hodin namočíme do studené vody.Pak je osušíme a vypeckujeme. Dovnitř každé datle vložíme mandli nebo oříšek. Plátky slaniny překrájíme na třetiny (na šířku datlí). Každou datli obalíme slaninou a zajistíme párátkem.
Obalené datle vyskládáme na plech pokrytý pečícím papírem a pečeme zvolna při teplotě 180 °C (150 °C v horkovzdušné troubě), dokud slanina nezezlátne. Podáváme ještě teplé, nebo i studené.
Kanapky s rajčetem, vejcem, lososem a kaviárem
Kostičky nebo kolečka z tmavého toastového chleba potřené máslem, pokladené kolečkem rajčete, vejcem a plátkem lososa, ozdobené kopečkem kaviáru, pažitkou a koprem. Budete potřebovat:
4 ks | vejce uvařená na tvrdo |
4 ks | malá rajčátka |
1 balení | uzeného lososa |
1 balení | kaviáru |
tmavý toastový chléb | |
nasekaná pažitka | |
snítky kopru | |
máslo |
Vejce uvařená na tvrdo oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Omytá a důkladně osušená rajčátka nakrájíme na tenké plátky, toastový chléb zbavíme kůrky a nakrájíme na čtvrtky, nebo z něj můžeme vykrájet cukrářskými tvořítky kolečka.
Připravený chléb potřeme mírně povoleným máslem a jednotlivé kusy poklademe kolečkem rajčete a vejcem, kouskem lososa a ozdobíme snítkem kopru a nasekanou petrželkou.
Doporučení:
Vejce můžete mírně osolit.
Přejeme krásnou silvestrovskou oslavu a hodně štěstí a zdraví