Avokádový koktejl s krevetami
Avokádo nakrájené na kostičky a pokapané citronovou šťávou spolu s mandarinkami, promíchané s řeckým jogurtem a majonézou, okořeněné pepřem a osolené.
Doba přípravy 20 minut
Ingredience
1 ks | většího avokáda |
4-6 ks | čerstvých krevet (mohou být i předvařené) |
2 ks | mandarinky |
1 kelímek | řeckého jogurtu (lze nahradit i českým jogurtem) |
1 kelímek | majonézy |
šťáva z 1 ks citrónu | |
pepř | |
sůl | |
kolečka citrónu na ozdobu | |
krevety v celku na ozdobení | |
listy ledového salátu na ozdobu (nebo půlky vydlabaných avokád) |
Postup
1. Smícháme jogurt spolu s majonézou, hmotu mírně osolíme a okořeníme pepřem
2. Avokádo oloupeme a nakrájíme na kostičky, oloupané mandarinky rozdělíme na jednotlivé měsíčky a ty ještě přepůlíme
3. Předvařené krevety spaříme v mírně osolené vodě, necháme v cedníku důkladně okapat a uschnout, pak je nakrájíme na kostičky (čerstvé upravíme dle postupu níže)
4. Ovoce smícháme s jogurtovo-majonézovou hmotou, přimícháme krevety
5. Koktejl klademe na listy ledového salátu do skleněných mističek, nebo do vydlabaných půlek avokád, zdobíme celou krevetou, půlkolečky citrónu a snítky bylinek.
Doporučení:
Příprava čerstvých krevet vařením:
Do hrnce dáme vodu, ocet, sůl, koření (rozdrcený pepř, bobkový list a petrželku) a vše vaříme asi 5 minut, pak do vývaru hodíme krevety a 3 minuty je povaříme, vývar slijeme a krevety v nádobě rychle nad ohněm osušíme.
Příprava zmrazených krevet:
Zmrazené krevety rozbalíme a při pokojové teplotě je necháme napolo rozmrazit, pak krevety vložíme do vařící vývaru a 15-20 minut povaříme.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz