Čokojahody
Rychlý dezert z čerstvých jahod máčených v čokoládě, obalených v nasekaných pistáciových oříšcích.
Doba přípravy 15 minut + doba vychlazení
Ingredience
20-25 ks | čerstvých velkých zralých jahod i se stopkou |
3 ks | tabulky čokolády 60 % |
130 g | pistáciových oříšků |
Postup
1. Jahody opláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme důkladně okapat
2. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, pistácie nasekáme nadrobno
3. Jednotlivé jahody máčíme v rozpuštěné čokoládě a pak je obalíme v nasekaných oříšcích
4. Obalené jahody dáme do lednice na 15 minut vychladit.
Poznámka:
Vodní lázeň - Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz